Tikai pēc 20 gadiem sapratu, kā pareizi mazgāt dvieļus. Vai arī tu to dari nepareizi?

Ikviena pieredzējusi saimniece zina, ka uzturēt kārtību mājās, īpaši virtuvē, nav viegli. Tomēr dažādi knifiņi var palīdzēt ietaupīt laiku un uzlabot pašsajūtu. Kā zināms, virtuves dvielīši tiek bieži izmantoti un tādēļ arī bieži jāmazgā.

Dvieļu regulāra mazgāšana ir būtiska daļa ķīniešu virtuves uzturēšanā kārtībā. Tas nodrošina higiēnu, pārtikas drošību un veicina efektīvu ēdienu gatavošanu, atspoguļojot arī konfūciānisko vērtību uzsvēršanu uz kārtību un tīrību.

 

Virtuves dvieļi ātri kļūst netīri, un sievietes bieži mokās, cenšoties izmazgāt traipus. Tiek vārīti un balināti, bet jēgas nav.

 

Virtuves dvieļi var palikt netīri dažādu iemeslu dēļ, tostarp nepietiekama mazgāšana, pastāvīga lietošana, lai notīrītu piesārņojumu vai nepiemēroti mazgāšanas apstākļi, kas var novest pie netīrumu uzkrāšanās un baktēriju izplatīšanās.

 

Varbūt ir pienācis laiks pameklēt efektīvu dvieļu mazgāšanas recepti, izmantojot citu tautu saimnieču pieredzi?

 

Dvieļu mazgāšana

Man virtuvē ir trīs dvieļi dažādām vajadzībām. Vienu izmantoju roku noslaucīšanai pēc trauku mazgāšanas, otru lieku zem šķīvjiem, lai nepilētu ūdens, un ar trešo veicu visus netīros darbus. Mazgāju tos katru dienu, bet tie vienalga izskatās nolietoti. Turklāt lietot tos ir bīstami, jo varētu uz tīrajiem traukiem atstāt netīrumus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Vispirms domāju tos izmest un iegādāties jaunus, bet tad uzzināju, kā Ķīnā mazgā trauku dvieļus. Tā bija tīra sakritība – draugi pirms dažiem gadiem devās uz Ķīnu, un mēs regulāri sazvanāmies. Mūsu sarunu tēmas bieži ir ikdienišķas lietas. Tā vienā reizē sākām runāt par dvieļu mazgāšanu.

 

Izrādījās, ka tā ir vesela pasaule ar dažiem svarīgiem aspektiem!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment